(Stress)Counseling en Coaching

Een toelichting om helderheid te creëren.

Persoonlijke begeleiding om jou in positieve zin te veranderen

Dit gebeurt door inzicht te creëren waardoor jij, aangevuld met kennis van SoulMind Coaching, bekwamer wordt in het bereiken van je gestelde doelen. Je 'Stress' wordt aangepakt en je doorgaat een groei in je 'Persoonlijke ontwikkeling'.

Stress

Een klein woord met grote betekenissen en grote gevolgen. Stress is een fysiologische toestand van ons lichaam. Het zorgt ervoor dat ons lichaam adrenaline, noradrenaline en cortisol aanmaakt, waardoor we in een staat op opwinding geraken. Deze stress is functioneel omdat we hierdoor lichamelijk sneller kunnen reageren. Dit stelde de oermens in staat zich tegen een aanval van een roofdier te verweren. Hij kon daardoor beter vechten of sneller vluchten.

De vijanden van tegenwoordig zijn echter ongrijpbaar... Het zijn geen roofdieren meer, maar carrièreproblemen, financiële problemen of moeilijkheden binnen het gezin. Deze situaties kunnen niet opgelost worden door te vluchten of te vechten en dit leidt dan naar onverwerkte stress, of chronische stress.

Daardoor wordt de term stress vooral gebruikt voor een reeks van negatieve gevoelens en reacties die ontstaan tijdens een te grote hoeveelheid bedreigende of uitdagende situaties in het leven. Een beoordeling of examen, relatieproblemen, sterfgeval, werkdrukte of frustraties op het werk kunnen bijvoorbeeld leiden tot stress. Daardoor vinden er veranderingen plaats in je emotie, gedrag, mentale draagkracht of lichamelijke conditie. Wanneer dit niet verwerkt kan worden dan gaat stress ook gepaard met ongezonde geestelijke en lichamelijke symptomen.

De symptomenlijst van stress:

angsten;
concentratieproblemen;
depressie;
hartkloppingen;
hoge bloeddruk;
hoofdpijn;
libidoproblemen;
maagkrampen;
overgewicht;
prikkelbaarheid;
slapeloosheid;
verzwakt immuunsysteem.

Methodieken zoals TA, NLP en RET geven inzicht en herstelmogelijkheden om weer in balans te komen.

Persoonlijke ontwikkeling

Persoonlijke ontwikkeling is het proces waarin jij als mens jouw persoonlijke mogelijkheden tot volwassenheid laat groeien. Persoonlijke ontwikkeling draait om het beste uit jezelf naar boven te halen waardoor je meer uit het leven haalt. De kwaliteit van je leven, werk, persoonlijke of zakelijke relaties wordt vele malen beter dan nu het geval is. Als je bereid bent de confrontatie met jezelf aan te gaan, start je de ontdekkingsreis van persoonlijke ontwikkeling.

Het proces van persoonlijke ontwikkeling levert je vele voordelen op zoals:

ontdekking van je innerlijk kracht.
optimaal benutten van jouw capaciteiten.
met focus en intentie is succes gegarandeerd.
je bent niet langer de speelbal van je belemmerende overtuigingen en negatieve gedachten.
je haalt meer uit jezelf en uit je leven.
je krijgt duidelijk je doel voor ogen en je kunt actief richting geven aan jouw leven.
met plezier en gemak succesvol je voormalige onbereikbare doelen realiseren.

Uitgelegd door:

Miranda VeenemanSoulMind Coaching

Miranda Veeneman is de oprichter en het gezicht achter SoulMind.

Andere methodieken van SoulMind Coaching:

Dit is de Style Switcher.

Stel hier je favoriete kleur in. Topbar Kleur Layout Stijl Patronen voor de Portraitstijl